Dobrodošli v Novem
mestu med gostoljubnimi ljudmi.

Apartmaji in sobe Ravbar se ponašamo z več kot 50-letno družinsko tradicijo oddajanja nastanitev v Novem mestu, prestolnici Dolenjske. Najdete nas na odlični lokaciji (Smrečnikova ulica 17), le 350 metrov od starega dela mesta, sredi oaze zelenja in miru.

Že leta 1971 je mama Kristina pod streho sprejela prvega gosta, ta pa se je zaradi našega gostoljubja kmalu vrnil in s seboj pripeljal še prijatelje. Dober glas sob in apartmajev Ravbar se je tako kmalu razširil po svetu. K nam je prihajalo vedno več gostov, zato smo leta 2000 zgradili nove apartmaje in leta 2005 ponudbi dodali nove sobe.

Leta 2009 smo na lokaciji, ki je od nas oddaljena 500 metrov, investirali še v nakup apartmaja na Ragovski ulici z enim najlepših razgledov v Novem mestu na reko Krko, ki je namenjen najbolj zahtevnim gostom. Leta 2012 smo na čudoviti lokaciji v Starem Ljubnu (8 kilometrov iz Novega mesta) zgradili novo zidanico. Oddajamo jo gostom, ki želijo stik z naravo. Svoje nastanitve smo dodatno registrirali kot kolesarski hotel, saj je lastnik Jože eden glavnih kolesarskih poznavalcev Dolenjske in Bele krajine ter avtor kolesarske karte naše regije.

Leta 2017 smo investirali v nakup apartmaja v centru Kranjske Gore. Tudi tega oddajamo ljubiteljem narave. Leta 2018 smo na naši lokaciji v Novem mestu zgradili še letno uto, ki je idealna za piknike in druženje gostov. Ker smo obkroženi z ogromnim vrtom, se boste pri nas počutili, kot da bivate sredi narave.

Ker sami veliko potujemo, vemo, kaj je potrebno, da se gost dobro počuti. Sin Uroš je z avtom kot prvi Slovenec v dveh letih obkrožil svet, zakonca Milena in Jože pa sta prekolesarila velik del Evrope. Najpomembneje pa je, da Ravbarjevi (Jože, žena Milena, sinova Matjaž in Uroš) nadaljujemo družinsko tradicijo, saj smo že vse življenje povezani s turizmom in smo za to dobili že kar nekaj priznanj.

Pri nas se boste počutili kot doma, kar so spoznali že številni gostje: od astronavta in fotografa za National Geographic do odličnih glasbenikov in umetnikov. Ne pozabimo na številne poslovneže, športnike (kolesarje, atlete …), motoriste in popotnike z vsega sveta. Ravbarjevi se bomo potrudili, da bo vaše bivanje prijetno in da se boste k nam vedno znova z veseljem vračali.

Dobrodošli pri nas.